“Aslında şu oyunu bir yapsam ne güzel olur.” veya “Kendi oyunumu yapsam nasıl olur acaba?” gibi cümleleri hangimiz kurmadık ki? “Ben kurdum!” dediğinizi duyar gibiyim. Ücretsiz oyun motorları ile ilgili araştırma yapıyor olacaksınız ki bu yazıyı okuyorsunuz ve kendi oyununuzu yapma fikri sizi heyecanlandırıyor. Ancak nasıl ve ne ile yapacağımız hakkında bilgi eksikliklerini giderme adına ücretsiz oyun motorları nı tanıtmaya çalıştığımız bu yazıyı kaleme aldım.
İnternette bu tür birçok kaynak bulabilirsiniz, ama sizin için sıfırdan başlayıp kolayca öğrenebilceğiniz ücretsiz oyun motorlarını derledim.
Keyifli okumalar…
Construck 2 – ücretsiz oyun motorları 1
Bu oyun motorunu seçmemin öncelikli nedeni herhangi bir kodlama dili bilmenize gerek olmaması. Construck 2 işin çetrefilli bölümlerini kendi üstleniyor, size sadece pratik yaparak kendinizi geliştirmek düşüyor. Construck 2 size anlaşılabilir bir arayüzle beraber eğlenceli bir yapım aşaması sunuyor. Construct 2 ile hayal gücünüzü birleştirerek flash oyunlara taş çıkarcak çekicilikte ve daha az sistem kaynağı tüketen oyunlar tasarlayabilirsiniz.
Construck 2’nin en tercih edilebilir özelliklerinden birisi de tamamladığınız oyunları web sayfalarında, mobil uygulama mağazalarında, Facebook gibi birçok platformda yayınlayabileceğiniz şekilde birçok farklı biçimde export edebiliyor.
Programın fiyatına gelelim: Consructor 2‘yi ücretsiz edinip kullanabileceğiniz gibi, 130 dolar vererek daha profesyonel işlere imza atabilirsiniz.
Game Maker: Studio 2 – ücretsiz oyun motorları 2
Game Maker: Studio 2, kolay arayüz ve sürükle bırak özellikleri ile önce çıkıyor. Bu oyun motorunda tasarım tamamen sizin hayal gücünüze bırakılıyor, 2D şablonunu tasarla, sürükle ve bırak! Arayüzü kullanışlıdır, geliştirmesi kolaydır ve küresel bir kullanıcı topluluğu vardır.
Ücret konusuna gelirsek : Game Maker: Studio 2 ‘nin kişisel paketi ücretsiz olarak kullanılabiliyor ancak oyununuzu paylaşmak için 39$’ dan başlayan paketlerden birini satın almak zorundasınız.
Unity – ücretsiz oyun motorları 3
Unity oyun motorunu kullanabilmeniz için C#, JS ve Boo yazılım dillerinden herhangi birini bilmek zorundasınız. Unity kullanarak kendinizi geliştirip 2D ve 3D grafiklerle profesyonel işlere imza atabilirsiniz.
Unity oyun motorunu size en kısa basit ve profesyonel olarak tanımlayabilirim.
Hem ücretli hem de ücretsiz sürümü bulunan Unity oyun motorunda ücretsiz versiyonda da genel olarak birçok özellikten yararlanabiliyorsunuz ancak ücretsiz versiyonda oyununuz açılırken “Powered by Unity” yazısı karşınıza çıkıyor.
Bu yazımda sizi sadece düşünmekten alıkoyup bir şeyler üretmeye teşvik edebildiysem ne mutlu bana!
Yazım hakkında yorumlarınız bekliyorum.